Alergie nebo zánět tetování

diskuze o nebo s profesionály

Alergie nebo zánět tetování

Příspěvekod GOA » úte lis 03, 2009 8:14 pm

Nazdárek tatéři mám takový dotaz ,máte někdo zkušenost s alergií na barvu , no proč se ptám já sám tetuju přes osm let a ještě sem se stím nesetkal -tetoval jsem barevného motýla na nárt starší paní už má víc tetování ,ozvala se mi po 4 měsících že to furt dělá neplechu tak jsem to zkouknul . Barvy jsem používal modrou ,bílou ,černou a ty se normálně zahojily ale ta další barva byla fialová od super bright tattoo ink ,ta ale pekně zlobý. vypadá to jak kdyby se drala ven místa jsou pekně vystoupllá až třeba 2-4 mm no síla prej se jí na tom furt dělá strup ten odpadne a je tam dalsí no ta fialová dělá pěknej keloid . chyrurg jí řekl že stím nemá zkušenosti ,že to prej má mázat ruznejma krémama . takže nevím já zkusil malé místo odtetovat peroxidem vodíku a dal jsem jí framikoin at to zkusí vytáhnout toho prevíta . já si myslím že to muže být třeba alergie řekla mi že jí v mládí řekly že má alergii na chrom a nikl a to jso těžké kovy . no uvidím nemám z toho dobrej pocit zatím dík Goa
GOA
přispěvatel

Re: Alergie nebo zánět tetování

Příspěvekod Robin » stř lis 04, 2009 8:30 pm

problem bude bud v barve nebo alergii, respektive jedno souvisi s druhym. Pokud jsi na jinem cloveku nemel s tou barvou problem tak je problem s tou alergii. Vseobecne jsou barvy jako cervena nebo oranzova problemovejsi prave pro obsah nekterych latek (tam je to myslim měď) a fialova muze byt neco podobneho. V barve muze byt sice mnozstvi kovu ktere splnuje povolene mnozstvi ale nekdo kdo je na to extra citlivy tak uz to proste nepobere. Co s tim tezko rict, ale vetsinou pomuzoi antibiotika, nebo antibioticka mast. Ale to musi rozhodnout doktor.
Jinak ja mel podobny problem s fialovou od INtense, vyhnisala a to dvakrat, fialova od Mom´s chytla v pohode. Proste jiny vyrobce, jine slozeni....
power EMS200, liner: Lauro Paolini Leonardo 125hz/duty 59%, shader: CTF Brass Stars 105hz/duty 45%, hard colourer: Soba Rusto 87hz duty 42%, soft colourer: Dragon 96hz/duty 43%, Noname Damascus 107hz/duty 56%, ...a další.
Robin
certifikovaný tatér

Příspěvekod GOA » stř led 20, 2010 8:07 pm

chlapáci jak zkoušíte na zákazníkovy snášenlivost barvy myslím jako alergickou reakci ,nikdy mě to nezalímalo ale při používání hodně odstínu barev tam stoupá ryziko že se strefíte do tý barvy co jeho tělo nepřímá-složka v barvě -, je to dost podstatná věc blbě se to odstranuje mám stím vlastní zkušenosti. A četl jsem nějaký anglány a tam psaly že by se mělo dělat testovací pole ,ale podle mě to nikdo nedělá já osobně taky ne
GOA
přispěvatel

Příspěvekod Robin » ned úno 07, 2010 10:20 pm

kdybys to chtel delat ak se zblaznis ty i zakaznik. ja zase nekde cetl ze pravdepodobnost takove reakce je asi 1:100000 takze zase zadnan tragedie.
osobne jsem se s tim za vice nez 15let setkal 2x a jeden takovy pripad zrovna resim. jo vlastne 3x, jednou to bylo na me, jednalo se o fialovou Intenze. nekde mam i fotky tak je sem muzu v pripade zajmu hodit.
power EMS200, liner: Lauro Paolini Leonardo 125hz/duty 59%, shader: CTF Brass Stars 105hz/duty 45%, hard colourer: Soba Rusto 87hz duty 42%, soft colourer: Dragon 96hz/duty 43%, Noname Damascus 107hz/duty 56%, ...a další.
Robin
certifikovaný tatér

Příspěvekod GOA » pon úno 08, 2010 7:20 pm

jo ty fotky by byly fajn já už toho mám taky dost za sebou a setkal jsem se stím dvakrát a dokonce i sám na sobě ,no udělal jsem si takovej vánoční dárek , a při barevným motyvu mi neudělala dobře barva moms, indian orange a to jsem jí otevřel jako upně novou dva jiný odstíny od hnědý úpně supr ,zkoušel jsem i po měsíci dělat značky těma hnedejma a furt pracovala stejně jen ta jedna , normálně se to hojí po4-6 dnech extrémě svědí a pak se pod ní udělá vyrážka a ta furt pracuje. no byl jsem u alergologa at mi poradí, no spíš sem mu tam dal přednášku co jsem se o tom dočetl ve světě ,tak mi napsal lokální steroidy -kortykoidy- v masti BELODERM , no mazal jsem podle něj jednou denně malou vrstvou a nic moc se nedělo ,tak jsem vyzkoušel metodu co používaj na podobný příznaky na kůži ,namazal jsem na noc větší vrstvou a obalyl potr.folii no a do tejdne to parádně ustoupilo tak se uvidí ,no a alergie mám jen na žihadla.
Robine nemáš prosimtě ,ty jako prodejce momsek list s obsahy jednotlivých odstínu že bych porovnal ty hnedý ,zatím dík
GOA
přispěvatel

Příspěvekod plachetka » pon úno 08, 2010 9:16 pm

Tak mě se to stalo jen jednou ,ale zato hned někdy ze začátku ,když jsem začínal a jsem stoho vyplašený ještě do teď,naštěstí týpek měl velicedobrou lékařku a ta věděla o co jde, jen doporučila příště červenou barvu vyzkoušet na nějakém méně viditelném místě tzv.kožní test,tak asi nejlepší řešení je udělat černo stínovaný základ a na kouskách testnout veškeré barvy,červená ,oranž,fialová a hned má člověk přehled jestli bude problém nebo ne,je to sice běh na delší trať,ale bezpečná.
plachetka
přispěvatel

Příspěvekod Robin » úte úno 16, 2010 1:03 am

problem je v tom ze cervene a oranzove barvy maji v sobe vetsi obsah neceho (snad medi) a i kdyz je to v norme tak nekomu to nedela dobre pokud je na to citlivejsi. tyhle dve jsou nejvic problemove pokud vim.
co se tyce tech listu tak na nich je bohuzel napsano co to neobsahuje jak jsem se ndavno dozvedel od hygieny. takze se dozvime z toho houby. ale hygiena si vzala od nas nejake vzorky barev na testy a vcera volali ze vsechno vyslo ok, takze v patek budu vedet vic tak sem hodim report.
fotky sm hodim az bude cas je trochu pohledat v PC: takze trpelivost.
Robin
certifikovaný tatér

Příspěvekod Templi » pát črc 23, 2010 7:07 pm

Mam tiez problem s tetovanim, vystupili mi na nom vsetky miesta tetovane cervenou farbou (znacka KURO SUMI). Chcel som sa spytat ako to riesit...
Templi

Příspěvekod goaart » ned črc 25, 2010 9:42 pm

no co bych ti doporučil je kortykoidní mast BELODERM je jen na předpis ,a nejvíc to pomáhá když při svědění to trošku víc podrbeš třeba i poškrábeš a na večer pekně namažeš mastí a zabalíš potr.folii a sundáš až ráno trochu to bude smrdět jak to bude zapařený ale do 3 tejdnu to splaskne a třeba to vyžere i,nepatrně i místečka v tý barvě to ti pak už někdo přebarví ale už né tou barvou ,jinak se to hned vrací
goaart

Zpět na Tatéři