Nevyřešitelný problém, prosím o pomoc

technika tetování, návody na hojení atd.

Nevyřešitelný problém, prosím o pomoc

Příspěvekod Adous-K » pon srp 03, 2009 10:22 am

Zdravím všechny. Mám takový závažný problém a neumím ho už nijak vyřešit. Když tetuju, tak po 10 min mi začne slábnou strojek, zkoušel jsem už různá nastavení atd...ale zatím jsem na to nepřišel. Myslel jsem že to dělá strojek, že při zahřátí začne něčím slábnout, bohužel jsem zjístil že to dělají i dva další. Strojky mají nové cívky, takže tohle jsem vyloučil.
Strojky jsou seřízeny takto: Barvič - 95Hz, 45 duty, při 7V.
Shader - 105Hz, 51 duty, Při 7,5V
Liner - 130 HZ, 55 duty, při 7,5V
takže teď ten problém, po chvíli začne všem strojkům cca po 10 min padat duty, a všem spadne až na 30, někdy i 25. Rychlost a volty jsou pořád správné, někdy trochu rychlost spadne ale pouze o pár HZ, ale podle zvuku, jde slišet že strojek slábne a už netetuje jak ze začátku. Zkoušel jsem měnit clicoard, kabeláž, kontakty, šrouby, podložky...vše..pořád stejný problém. Strojky jsou celkem nové, takže si myslím, že jimi to nebude. Navic to děljí všechny 3. A zdroj je starý cca Půl roku. A byl jsem u Robina na seřízení a u něho na zdroji to taky dělalo, takže zdroj bych taky vyloučil...ale je to tak 50 na 50 jestli je to zdrojem. Bohužel neznám v okolí nikoho kdo má podobný zdroj na kterém bych to vyzkoušel.

Jestli se někdo setkal s podobným problémem, prosím napište! Díky.
Adous-K
diskutující

Re: Nevyřešitelný problém, prosím o pomoc

Příspěvekod MARTIN » pon srp 03, 2009 11:11 am

Ahoj tak to máš problém. Mě strojky dělali podobný problém až jeden den nechtěli fungovat vůbec. Já teda zjistil, že jsou přelámány drátky u clipcordu v pájeném místě. Vyměnil jsem za nový kabel a od té doby nemám problém.

Je to těžký, záleží co máš za značku strojků, jestli se té značce dá věřit. Protože samozřejmostí dobrého chodu strojku je dobrá vodivost. Takže záleží na materiálech všech komponentů strojků. Jediný co Ti snad můžu poradit je kompletně rozebrat strojek, vyčistit od všech nečistot, odmastit ( do strojků se dostává za měsíce prací zbytky barev, koncentráty dle typu udělají taky paseku a možná i nějaká ta vazelína ). Já to tak dělám jednou za půl roku a strojky jsou pořád jak nové. Používám je třetím rokem a že s nimi někdy valím i osm hodin pokud to chce mít zákazník hotové tak se sám divím, že jedou bezproblémově.

Ať se Ti to podaří vyřešit
MARTIN
diskutující

Příspěvekod Adous-K » pon srp 03, 2009 3:23 pm

No strojky mám jeden Workhouse Iron Birth, a druhý od Robina ze shopu a je to myslim Lauro Paoliny Leonardo. Strojky jsem rozebral už několikrát....a mám tam všude mosazné šrouby a podložky pro dobrou vodivost a i clipcoard jsem kvůli tomu koupil nový, a pořád stejný problém...fakt už nevím...v jednu chvíli se to zdálo že to bylo šroubama které drží cívky k rámu vydrželo to ale jen o 10 min déle a hlavně se mi nechce strkat prachy do nového strojku, když nevím čím to je.... a čím to čistíš, lihem? nebo ředidlem?
Jinak díky za odpověď. Cením si toho ;)
Adous-K
diskutující

Příspěvekod MARTIN » pon srp 03, 2009 3:33 pm

Čistím to dezinfekcí co používám = CUTASEPT F. Jako kdyby si měl strojky jen od jedné firmy tak řeknu to je zralé na reklamaci, ale pokud používáš tak kvalitní strojky a oba výrobci Ti jdou stejně špatně to už je divné. Já tedy používám z 90% workhouse jen jeden jediný mám jiný = kvalitní rotačák od STIGMA ROTARY.

Takový problém nastává když Ti odchází některá z planžet, ale to už by snad odpadla. Zkus vyzkoušet jiný strojek na Tvém trafu, o kterém 100% víš, že je O.K. a pokud povalí je jasný, že je to strojkama, pokud nepovalí je problém někde jinde než ve strojcích. Nevím, ale chápu,že Tě to asi sere. Tak se pak pochlub jestli to zřešíš. Ať se daří
MARTIN
diskutující

Příspěvekod Adous-K » pon srp 03, 2009 4:53 pm

No právě že mám jen 3 mašiny, a všechny dělají to samé.....ještě mě napadlo jestli náhodou třeba zdroj nestrácí napětí, ale divné je, že volty jsou v pohodě....i ta rychlost celkem, jen to duty padá.... a planžety jsem taky měnil...to je těžké, potřeboval bych to nejlépe zkusit vylučovací metodou, zkusit jinou mašinu, zdroj, clipcoard, šlapku.. ale nemám jak... :(
Adous-K
diskutující

Příspěvekod father2@seznam.cz » pon srp 03, 2009 5:27 pm

Je možné,že to je zdrojem a nebo kondenzema co jsou u cívek,ale přikláněl bych se ke zdroji :? .
father2@seznam.cz

Příspěvekod Adous-K » pon srp 03, 2009 7:20 pm

mám i nové kondíky. :) zkoušel jsem i jiné.. Od 63 microF níže.... žádná změna :D to je normálně na psychynu, to si nedovedeš představit... :D
Adous-K
diskutující

Příspěvekod Adous-K » pon srp 03, 2009 7:22 pm

možná fakt ten zdroj, ale je to divné. je ůplně nový... kupoval jsem ho v prosinci. Ale i tak tam může být asi vada.. no uvidíme, každopádně díky za tvůj zájem.
Adous-K
diskutující

Příspěvekod father2@seznam.cz » pon srp 03, 2009 11:07 pm

Tak jsi mi potvrdil,že je to zdrojem já jsem kupoval zdroj v dubnu a vydržel 2 měsíce a,už jsem ho reklamoval ;)
father2@seznam.cz

Příspěvekod Adous-K » úte srp 04, 2009 9:02 am

no doufal jsem že to jim nebude! Neboť nemám od něj kupní smlouvu :D :o :o :?
Adous-K
diskutující

Další

Zpět na Postupy a návody