Zkušenost

vybavení studia, strojky, jehly a další hardware

Zkušenost

Příspěvekod Adous-K » čtv zář 17, 2009 4:20 pm

Zdarec, máte někdo zkušenost se Švícarským strojkem, popřípadě s Cheynem? Zajímalo by mě, jestli lze používat na barvení? Někdo říká že jo, někdo zase, že je jen na stíny atd.. Pokud někdo s jedním z nich děláte, dejte vědět. Díky.
Adous-K
diskutující

Re: Zkušenost

Příspěvekod Adous-K » sob bře 06, 2010 3:26 pm

to ho nikdo nemáte????
Adous-K
diskutující

Příspěvekod Aznoh » pát bře 12, 2010 10:17 am

Ja myslim ze v rukach zkusenych se s tim da i barvit :D
Aznoh
kolemjdoucí

Příspěvekod Robin » pát bře 12, 2010 11:19 am

tak tady pouziva cheyenne Boris
http://www.youtube.com/watch?v=eRt7Ot_oodI

a tady Mike de Vries
http://www.youtube.com/watch?v=TFcPdble6sk

jako barvit se s tim da.........ono je to stejne v rukach a ne v masince :lol:
power EMS200, liner: Lauro Paolini Leonardo 125hz/duty 59%, shader: CTF Brass Stars 105hz/duty 45%, hard colourer: Soba Rusto 87hz duty 42%, soft colourer: Dragon 96hz/duty 43%, Noname Damascus 107hz/duty 56%, ...a další.
Robin
certifikovaný tatér

Příspěvekod Adous-K » sob bře 13, 2010 5:11 pm

já vím že to je rukama, ale s některýma strojkama se dělá líp a s některýma hůř...jinač jste mi moc nepomohli, ale i tak díky. a to co tam používá Mike de Vries není ani švícar ani cheyenne hawk, ale Neuma...
Adous-K
diskutující

Příspěvekod klk » sob bře 13, 2010 7:32 pm

uz tu o tom bola debata pozri temy,ja ho mam(swiss) pouzivam na tenke linky,mozno na jemne tiene strednym magnumom,pre mna na vyplnanie nepouzitelny,ale kazdy ma na to iny nazor,Robin tu tvrdil ze jemu to ide aj vyplnovanie s tym,mne ide tiez ale cievkovym sa mi lepsie robi,takze lahky tichy strojek s vysokym zdvihom ihly ktory u cievkoveho strojku nedosiahnes,ja osobne som od neho cakal isto viac a za vtedajsiu cenu 12000 SK velmy zla kupa
klk

Příspěvekod Adous-K » úte bře 16, 2010 10:05 pm

Díky, tohle jsem potřeboval....:-)
Adous-K
diskutující

Příspěvekod Noris » úte bře 23, 2010 10:50 pm

Cau, koupil jsem si na Frankfurtske convention Chayenne Hawk a musim rict, ze tim jde delat vsechno. Stiny, barva i vyplne. Nemam ho az tak dlouho, ale i tak na nej uz nedam dopustit, takze urcite doporucuju. Provoz je sice trosku drazsi, ale stoji to za to. A hlavne to ticho......
Myslim, ze se obzvlast hodi pro tatery, kteri maji coil masiny nastaveny na vetsi rychlost, pak je ten prechod na rotary plynulejsi.
Prece jen bych asi rotary doporocuval do rukou zkusenejsich, ale kazdopadne neni nad osobni vyzkouseni, protoze jakykoliv rotacak je urcite o necem jinym, nez standart coil masina.
Noris
Noris
přispěvatel

Příspěvekod Adous-K » pon bře 29, 2010 11:17 am

Tak už jsem měl oba v ruce. Švícar dobrej, jak už bylo výše uvedeno na stíny, ale vyplňovat mi s nim teda moc nešlo.. Cheyenn podobně, ale taky spíše na stíny, na barvení větších ploch nic moc, zdá se mi pomalej....
Adous-K
diskutující

Příspěvekod Noris » pon bře 29, 2010 11:37 pm

Možná by to chtělo na větší plochu použít 27SEM, pak by to třeba bylo rychlejší. Jak tu píše Aznoh- V rukách zkušených tím jde i barvit a myslím, že to chce opravdu jinej přístup, než ke standartním coil mašinám. Pokud bys chtěl vyzkoušet ještě další rotary, zkus Hyper2, nebo Swashdrive. Obě dvě jsou ůplně v jiné dimenzi, než švýcar, mají lepší možnosti nastavení, díky pohyblivým táhlům, pístům a ostatním komponentům.
Swashdrive...Nevýhodou je na rotary docela velká váha, nutnost hodně dobrýho zdroje a promazávání speciální vazelínou cca 1x za 7-10 dnů. Jako zdroj ne třeba Eikon, ale třeba CX1 od Critical tattoo, ten jede bez problémů.
Hyper2 je semi rotary/hybrid, se switch platema, ten je lehounkej zhruba jako švýcar. S CX1 jede v pohodě a s ostatníma zdrojema by neměl být problém, ale jistě to nevím.
Ještě je tu jeden problém a to u obou. Stojí docela dost, ale za kvalitu se hold platí a fungují fakt luxusně.
Jestě s tím Hawkem, pokud ti připadá pomalej, zvedni si rychlost, nebo zkus jinej jehlovej modul. Měl jsem už pár modulů co měly nějakou mechanickou vadu a po vměnění to byl zase starej dobrej Hawk.
Tak se obrň trpělivostí a zkoušej.... A nebo se na to vys.., coil mašiny jsou taky super!!!! Na takovýho Mickyho Sharpze nedám pořád dopustit.
At se daří
Noris
Noris
přispěvatel

Další

Zpět na Hardware