Ako sa stať taterom?

diskuze o nebo s profesionály

Ako sa stať taterom?

Příspěvekod Diskito » ned pro 13, 2009 9:22 pm

Čawte chcel by som sa spýtať ako ste sa dostali k tetovaniam. Čo mám spraviť keď chcem byť profesionálny tater? Mám 16 rokov a myslím že viem celkom pekne kresliť. Nieje veľa obrázkov ktoré by som si netrúfol nakresliť. Prosím Poradte mi niekto. Díky moc.
Diskito

Re: Ako sa stať taterom?

Příspěvekod Lunys » sob pro 19, 2009 10:34 am

Ahoj,no pěkně kreslit je jedna věc,ovšem tetovat je věc druhá.Pokud si strojek nedržel ještě v ruce,tak to jednou zkuš a uvidíš že je to něco jiného než držet obyč tužku,taky na papíře můžeš gumovat což na těle klienta už nejde,musíš si v první řadě uvědomit proč vlastně chceš začít tetovat.Pokud ti jde jen o zisk a nemáš ktomu žádný vztah tak se to každopádně pojeví v tvých věcech,které budeš tetovat.Uvědom si,že je to běh na dlouhou trať a jde hlavně o vídrž a kolikrát i o hodně velkou trpělivost.Pokut toužíš se stát profíkem tak si nějakej ten rok počkáš,nestane se stebe ze dne na den.Ovšem jsou tatteři,kteří to mají v krvi a jsou tateři,kteří stráví hodiny a hodiny při zdokonalování svého stylu.Není nic jednodušího než pořídit strojek a prostě si to vyzkoušet sám na sobě 8-) a pak uvidíš výsledek a už záleží jen na tobě zda máš tu vídrž a odhodlání se do toho pustit stůj co stůj,jinak přeji hodně štěstí 8-)
http://www.Lukintattoo.cz-Nové stránky již v provozu
Lunys
diskutující

Příspěvekod Robin » stř pro 23, 2009 12:34 pm

Pokud je ti 16, tak bych se na prvnim miste prihlasil na nejakou umeleckou skolu kde pokreslis stovky kilometru papiru, ziskas zkusenosti s praci se svetlem, proporcemi, perspektivou apod. Tyhle veci se naucis i sam ale bude to zbytecne trvat mooooc dlouho.
Dale bych se podival v okoli jestli nekdo nechce pomocnika do tetovaciho studia ktery bude sice defka pro vsechno, ale na druhou stranu tam ziskas spoustu zkusenosti z praxe tetovani. Nemyslim tim ze bys hned chytl strojek a delal neco, ale naopak pochopis ze tetovani neni jen o cmarani na kuzi ale o spouste veci okolo, pripravy, zodpovednosti za zdravi svoje i zakazniku apod...... stravit 2-3 roky jako pomocna sila ve studiu je v zahranici bezne a ver tomu ze ti to prinese spoustu informaci a novy pohled na vec. Muzes to delat behem studia, treba jen parkrat do tydne.... ale rozhodne je to ta nejlepsi cesta.
power EMS200, liner: Lauro Paolini Leonardo 125hz/duty 59%, shader: CTF Brass Stars 105hz/duty 45%, hard colourer: Soba Rusto 87hz duty 42%, soft colourer: Dragon 96hz/duty 43%, Noname Damascus 107hz/duty 56%, ...a další.
Robin
certifikovaný tatér

Příspěvekod Adous-K » pát led 01, 2010 5:23 pm

No já jsem vystudoval uměleckou školu a se špatnou doměnkou jsem myslel, že budu tatérem a na základě teto školy získám živnost :-) ono se to bohužel nevztahuje k umění jak by asi z větší části mělo, ale k nějaké kosmetičce a zdravotníkovy, kteří májí k tetování tak blízko, jako jelen z kaktusem. :mrgreen:
Adous-K
diskutující

Příspěvekod Robin » ned úno 07, 2010 10:22 pm

k zdravotnikum to ma bohuzel blizko a je to i dulezitejsi nez umelecka slozka. Nebo bys byl radsi kdyby chirurg delal misto mediciny umeleckou fakultu aby byly stehy a jizvy pekne sladeny? :lol:
power EMS200, liner: Lauro Paolini Leonardo 125hz/duty 59%, shader: CTF Brass Stars 105hz/duty 45%, hard colourer: Soba Rusto 87hz duty 42%, soft colourer: Dragon 96hz/duty 43%, Noname Damascus 107hz/duty 56%, ...a další.
Robin
certifikovaný tatér

Příspěvekod Adous-K » sob bře 06, 2010 2:55 pm

A co takhle tatér, který rozumí technice, zdravotním věcem a vše okolo a neumí kreslit, nechal by ses od něj potetovat??? když víš že ti to udělá hezky, ale načmrká na tebe naprosté hovno? :D Takových je tady bohužel spousta... co dobře kérujou, ale neumí kreslit! Umělecká stránka by měla být základ každého tatéra...a až na druhém místě to ostatní!!! A hlavně člověk, který nerozumí umění, nebo nemá vlohy, by tuhle práci neměl dělat!!!! samozřejmě by měl o higieně apod. vše vědět, ale přece jenom vytváříš obrázky a ne stehy!! Tak ať už ty obrázky nějak vypadaj! nebo ne se pletu?? ;)
Adous-K
diskutující

Příspěvekod Robin » pát bře 12, 2010 11:07 am

jasne ze jedno souvisi s druhym............akorat ze me by bylo milejsi mit na sobe hovno a dozit se vnoucat nez mit na sobe umelecky kousek a zhebnout za par let na AIDS................ale nejlepsi je vyhnout se obema variantam :lol:
jinak je tady bohuzel spousta tateru co keruji sracky a jeste s mizernou nebo zadnou hygienou..........a divil by ses kolik je tady takovych co delaji moc pekne kousky ale na hygienu bohuzel kaslou. :cry:
Robin
certifikovaný tatér

Příspěvekod Adous-K » pát bře 12, 2010 9:27 pm

hmm bohužel těch co splňují vše je málo.... ;)
Adous-K
diskutující

Příspěvekod Adous-K » stř dub 07, 2010 1:41 pm

Tak už mám živnost....na našem úřadě mi tedy stačilo mít sebou garanta...nic víc....dostal jsem danou živnost, ale prý podle zákona nesmím tetovat že nemám praxy.... takže mi dali živnost na něco co nemůžu dělat :D ....ale prej to nikdo nekoumá...
Adous-K
diskutující

Příspěvekod father2@seznam.cz » čtv dub 08, 2010 7:45 am

To je,ale debilita :lol: tak ty máš živnost,ale nemůžeš to dělat kvůli tomu,že nemáš praxi a jak máš,asi tu praxi získat ??? Naši zákonodárci by se měli chytnou za rypák co schvalujou za kraviny.
father2@seznam.cz

Další

Zpět na Tatéři